Adriana Paterek

Tytuł Magistra Dietetyki uzyskałam na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. Jestem także Magistrem Technologii Chemicznej oraz Inżynierem Biotechnologii. Podczas studiów na Politechnice Wrocławskiej zgłębiłam wiedzę z zakresu biochemii i metabolizmu organizmu człowieka. Doświadczenie w pracy dietetyka zdobywałam podczas praktyk w wielu ośrodkach medycznych oraz układając jadłospisy firmie caterigowej. Miałam zaszczyt być prelegentką „VI International Students’ Conference of Young Medical Researches”, gdzie mogłam zaprezentować swoją pracę dyplomową pt. „Wpływ diety na profilaktykę chorób nowotworowych”. Ponadto ukończyłam kurs Trenera Personalnego, a także Treningu Funkcjonalnego w jednej z renomowanych szkół pod patronatem IFAA. Specjalizuję się w udzielaniu porad w zakresie zdrowego trybu życia, żywienia w sporcie, suplementacji, a także leczenia żywieniowego. Celem moje pracy jest kompleksowe podejście do klienta oraz indywidualizacja planu żywieniowego oraz treningowego, który umożliwi osiągnięcie upragnionej sylwetki i zdrowia.

Ukończone szkoleń:

  • Kursu Dietetyki Sportowej (Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego NutriCenter)
  • „Nowe oblicza autyzmu. Mikroflora, dieta, metabolity w moczu, czy taka diagnostyka ma sens? Centrum medyczne Vitaimmun’
  • „Immunodiagnostyka nadwrażliwości pokarmowej i praktyczne zastosowanie testów diagnostycznych” Cambridge Diagnostics (Polska) Sp.z.o.o
  • „Personal Trainer IFAA” Mauricz.com
  • „Functional Training IFAA” Mauricz.com

Uczestniczka konferencji:

  • „Holistyczne Podejście do diety i człowieka”
  • „DIETETYKA-MEDYCYNA-BIOCHEMIA-SPORT. Aktualne trendy profesjonalnego wysiłku fizycznego”

Aby umówić się na konsultacje prosimy o kontakt
pod numerem telefonu: 71 750 09 20 lub poprzez e-mail: kontakt@klinikamada.pl

Pierwsza wizyta - 100 zł

  • Badanie masy i analiza składu ciała (analizator InBody 120)
  • Wykonanie badań antropometrycznych (obwód talii i bioder)
  • Przeprowadzenie szczegółowego wywiadu żywieniowego i zdrowotnego
  • Określenie sposobu żywienia na podstawie 3-dniowego dzienniczka żywieniowego
  • Określenie zasad planu żywieniowego oraz indywidualnie dostosowanych zaleceń dietetycznych
  • Diagnoza i zdefiniowanie problemu

Przed pierwszą wizytą zaleca się przygotować:

  • wyniki badań laboratoryjnych ( morfologia krwi, lipidogram, glukoza na czczo, insulina na czczo, TSH, fT3 i fT4)
  • Wyniki badań lekarskich
  • Wykaz stosowanych leków i suplementów
  • 3-dniowy dzienniczek żywieniowy uwzględniający gramaturę i skład posiłków oraz godzinami ich spożycia

Program żywieniowy - 100-150 zł

  • Przygotowanie indywidualnego programu dietetycznego (7, 14-dniowy) 
  • Przygotowanie listy zakupów 
  • Opracowanie zaleceń dotyczących zmiany trybu życia

Wizyty kontrolne - 100-150 zł

  • Badanie masy i analiza składu ciała (analizator InBody 120) – ocena zmiany sylwetki 
  • Modyfikacja i przygotowanie indywidualnego programu dietetycznego (7, 14-dniowy) 
  • Przygotowanie listy zakupów